Мінфін готує пропозицію щодо зниження ренти на видобуток газу

П'ятниця, 22 вересня 2017, 16:34

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Міністерству фінансів опрацювати впровадження стимулюючого оподаткування для нових газових свердловин починаючи з 2018 року.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Прем’єр дав доручення, ми опрацьовуємо механізм стимулювання видобутку з нових свердловин, коли розглядатимуться зміни до бюджету в другому читанні в нас вже буде позиція, яку зможемо інтегрувати", - зазначив Данилюк.

Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній Роман Опімах наголосив, що галузь потребує більших інвестицій та сучасних технологій, тому вже рік очікує від уряду на рішучі кроки задля покращення інвестиційної привабливості індустрії.

Реклама:

"Введення стимулюючого оподаткування нових інвестицій є рішенням на користь держави та її енергетичної незалежності", - сказав він.

"Адже розвиток видобувної промисловості зміцнить енергетичну безпеку економіки України, сприятиме створенню нових робочих місць по всьому ланцюжку задіяних послуг, та нарешті може призвести до профіциту власного газу, що ринковим шляхом змусить ціни на газ піти у низ", - додав він.

У квітні Гройсман заявив, що уряд планує запровадити з 2018 року єдину ренту на видобуток газу у 12%, аби до 2020 року державний видобуток зріс до 20 мільярдів кубів газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!