Генпрокуратура закрила справу проти найбільшого виробника цукру

Вівторок, 19 вересня 2017, 16:50

Агропромисловий холдинг "Астарта" заявляє про закриття Генеральною прокуратурою кримінального провадження щодо дочірніх структур компанії.

Про це сказано в повідомленні прес-служби компанії.

"Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти дочірніх структур "Астарти" через відсутність складу правопорушення. Таким чином, знято всі попередні обвинувачення. Слідом за цим ми очікуємо, що найближчим часом у судовому порядку будуть розблоковані банківські рахунки низки підприємств компанії", - сказано в ньому.

Реклама:

На думку "Астарти", справа компанії стане точкою неповернення до силового впливу правоохоронних органів на бізнес за відсутності підтверджених судовими рішеннями підстав.

Як повідомлялося, "Астарта" оскаржила накладений судом за клопотанням Генпрокуратури арешт рахунків низки компаній, що входять до холдингу.

30 серпня Печерський районний суд Києва за клопотанням Генпрокуратури в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні рахунку "Цукорагропром", "Хмельницьке" і "Волочиськ-Агро".

6 вересня Генпрокуратура провела обшук в офісі "Астарти".

Основною діяльністю холдингу є виробництво цукру, а також вирощування й реалізація зернових і олійних культур, цукрового буряку, виробництво м'яса і молока, переробка сої.

Компанія обробляє 250 тис га в 8 областях, має 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис голів і біоенергетичний комплекс у Глобиному Полтавської області, що утворює промисловий цикл із цукровим заводом і заводом із переробки сої.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: