Україна позичила у приватних інвесторів 3 мільярди доларів

Вівторок, 19 вересня 2017, 09:10

Україна розмістила єврооблігації на 3 мільярди доларів під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення.

Про це повідомляє FinClub.

"Сьогодні ми можемо підвести перші підсумки. Україна вийшла на ринок запозичень і залучила 3 млрд доларів. Причому залучила на рекордний термін - ніколи до цього Україна не залучала такого обсягу, ніколи не залучала на термін 15 років. Це неймовірно позитивна оцінка інвесторами реформ, які відбуваються в Україні. Це коли кожен інвестор своїм доларом голосує за успіх реформ", - сказав він під час зустрічі з міжнародними інвесторами в Нью-Йорку.

"Я вважаю це символічним, що транзакції все ще в процесі. І ми очікуємо отримати результат протягом кількох годин. І ми отримаємо навіть більше, ніж 3 млрд доларів. Принаймні, ми сподіваємося на це. Ціна 7,375%. Я можу сказати, що з тих пір, як з нами почали співпрацювати Rothschild, у нас було більше 1 тис. інвесторів. Було близько 100 інвесторів, які інвестували в єврооблігації більш 10 млн доларів", - повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Реклама:

Агентство Reuters з посиланням на джерело, близьке до операції, повідомляє, що близько 400 інвесторів подали заявки на покупку єврооблігацій на 10 млрд доларів. З 3 млрд доларів, залучених урядом, 1,7 млрд доларів піде на викуп єврооблігацій 2019-2020 років. За словами джерела, 1,3 млрд доларів, що залишилися , будуть витрачені на фінансування дефіциту бюджету.

Нагадаємо, Україна одержала згоду від власників єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках згода на достроковий викуп цінних паперів на суму 1,576 млрд доларів.

Рекомендуємо почитати: Плани змінилися: чому Україна повертається на зовнішні ринки боргу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: