"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ назвали імена українських олігархів, які купили громадянство Кіпру

Понеділок, 18 вересня 2017, 15:40

Британське видання The Guardian повідомило, що власники великого бізнесу в Україні отримали паспорти ЄС за так званою схемою "золотих віз".

Про це йдеться у відповідній статті.

Серед них, зокрема, були й українські бізнесмени Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. За даними видання, адвокат Боголюбова підтвердив, що його клієнт володіє паспортом Кіпру з 2010 року. Представник Коломойського теж заявив, що бізнесмен отримав громадянство Кіпру внаслідок "суттєвих інвестицій в країну".

Ще одним громадянином України, котрий придбав паспорт Кіпру, став співзасновник та партнер фінансової групи ICU Костянтин Стеценко. Його представник також підтвердив у розмові з журналістами британського видання, що Стеценко отримав кіпрське громадянство.

Реклама:

Серед російських бізнесменів та олігархів, котрі так само отримали завдяки програмі влади Кіпру громадянство у одній з країн ЄС, журналісти згадали й Костянтина Григоришина, котрий володіє енергетичним бізнесом в Україні.

Починаючи з 2013 року, кіпрське громадянство надається особам, які вклали як мінімум 2 мільйони євро в нерухомість або 2,5 мільйона євро в державні цінні папери чи кіпрські компанії. При цьому новоявлений власник кіпрського паспорта не повинен здавати жодних мовних тестів або постійно проживати на острові. Досить з'являтися на Кіпрі один раз за сім років.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!