"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР готовий продовжити кредитувати "Нафтогаз" для закупівлі газу в ЄС

П'ятниця, 15 вересня 2017, 13:48

Голова представництва Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Шевкі Аджунер заявляє, що ЄБРР розраховує на позитивне завершення переговорів щодо продовження кредитування НАК "Нафтогаз" України" для закупівлі газу до 2018 року.

Про це він сказав агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, відповідаючи на запитання про переговори щодо продовження кредитування після 2017 року

"Ми проводимо переговори з "Нафтогазом", щоб переконатися, що "Нафтогаз" має достатнє фінансування. Це залежить від продовження реформ. Конкретного крайнього терміну немає, але ми сподіваємося, що ми зможемо завершити переговори цьогоріч", - сказав він.

Розповідаючи про ціну на газ для населення, Аджунер зазначив, що цьому питанню надають політичного забарвлення, хоча воно радше технічне.

"Люди роблять це питання політичним, але це більш технічне питання того, як формула працюватиме, і який рівень підняття цін буде прийнятним, виходячи з динаміки цін і поставок газу", - сказав він.

Реклама:

Як повідомлялося, перший заступник глави МВФ Девід Ліптон заявив, що ціни на газ в Україні дуже низькі порівняно з сусідніми країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: