Власник ОККО побудує лижний курорт на Львівщині - ЗМІ

Четвер, 14 вересня 2017, 10:20

Власник концерну Галнафтогаз Віталій Антонов починає будівництво цілорічного курорту в селищі Славське Львівської області.

Про це пише Mind.ua.

З початку року компанія ОККО-Рітейл, що входить в Галнафтогаз, змінила реєстрацію юрособи зі Львова на Славське і тепер платить податки в бюджет селища.

Реклама:

"Вони платять в бюджет Сколівського району близько 3,2 млн грн щомісяця. У планах інвестора - будівництво інфраструктури і комплексу для відпочинку, створення літньо-зимового курорту", - розповів депутат Сколівської райради Михайло Лучинець.

У холдингу OKKO Group підтвердили, що розглядають можливість інвестування в туристичну інфраструктуру Славського.

Параметри проекту, як і обсяг інвестицій, в OKKO Group поки не розкривають.

"Наскільки я знаю, планується цілорічний курорт, за розмірами - мінімум другий Буковель", - зазначає Лучинець.

За даними видання, у 2019 році планується здача першої черги, і компанія вже отримала ділянки в межах гірського масиву в оренду на 30 років (в районі Нижньої і Верхньої Рожанки).

З чуток, під курорт планується задіяти такі гори і території, як Тростян, Погар (Славське), Високий Верх (Волосянка), Чорна Ріпа, Захар Беркут, до Ялинкуватого, Верхньої Рожанки і Нижньої Рожанки (у південного та південно-західного кордонів Львівської області).

"Згідно з попередніми ТЕО, планується близько 75 км лижних трас, а орієнтовна сума інвестицій - 500 млн євро. Але, зрозуміло, поетапно, адже Буковель будувався не один рік і розширюється до сих пір", - зазначив Ігор Свистун, екс-глава Сколівської райдержадміністрації .

Зараз гірськолижний курорт Буковель, за його власними даними, пропонує туристам 50 км лижних трас різного рівня складності.

У ОККО відзначають, що не мають наміру самі забезпечити всю суму інвестицій.

"Ми розраховуємо на прихід в цей проект співінвесторів. За попередніми оцінками, термін його реалізації становитиме три роки від початку будівництва", - відповіли в прес-службі компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: