Потенційні інвестори "прицінюються" до Промінвестбанку - НБУ

Вівторок, 12 вересня 2017, 16:45

Кілька потенційних інвесторів проводять процедуру due-diligence "Промінвестбанку".

Про це повідомила заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова в кулуарах міжнародної конференції "Захист прав споживачів фінпослуг 2017: шлях до побудови довіри", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я знаю, що певні покупці проводять due-diligence ПІБа, але офіційно нам навіть наміри поки ніхто не висловлював. Якщо будуть офіційні листи в НБУ, ми будемо розглядати", - сказала вона.

Реклама:

Due Diligence – це процедура формування об'єктивного уявлення про об'єкт інвестування.

Щодо українського бізнесмена Олександра Ярославського, який раніше подавав в НБУ лист про наміри купівлі ПІБу, за словами Рожкової, він поки не подав у НБУ пакет документів на узгодження такої угоди.

"Є лист про наміри, йдуть певні дискусії. Є також питання підтримки фінустанови. Пакет документів поки ніхто не подавав", - сказала вона.

Щодо ВТБ, то, за словами Рожкової, до сьогоднішнього дня жоден потенційний покупець ВТБ в НБУ не звертався.

Раніше повідомлялося, що у придбанні Промінвестбанку зацікавлені троє інвесторів - бізнесмени Нурусулім Аркалаєв та Сергій Тронь, екс-голова СБУ Валерій Хорошковський та угорський банківський холдинг ОТП.

Промінвестбанк є одним з найбільших банків України. Станом на 1 січня 2017 року його активи становили 34 млрд грн. Банк заснований у 1992 році.

Його найбільшим акціонером на 30 червня 2016 року залишався російський державний "Внєшекономбанк" (РФ, 99,7%), який придбав "Промінвестбанк" наприкінці 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: