З Польщі до України без сплати податків ввезли товарів на 3,5 мільярда євро

Понеділок, 11 вересня 2017, 18:15

Міністерство фінансів Польщі оприлюднило дані про обсяг імпорту товарів з Польщі в Україну за документами TAX FREE з 2013 року по 1-й квартал 2017 року.

Відповідну інформацію надано у відповідь на запит "Економічної правди".

За вказаний період в Україні за документами TAX FREE без сплати ПДВ і митних зборів було ввезено товарів на суму понад 3,5 млрд євро.

Мінфін Польщі зареєстрував 10,9 млн бланків TAX FREE. Середня сума по одному бланку становить 323 євро.

Реклама:

"Ми наводимо дані, які були отримані з системи "Повернення ПДВ для туристів", - пише у відповіді представник департаменту ЗМІ Міністерства фінансів Польщі.

"Ця послуга дозволяє користувачам (туристам і продавцям) попередньо зареєструвати свої бланки TAX FREE, які супроводжують товари, що покидають межі митної території Європейського Союзу" - додали у польському мінфіні.

Представник міністерства також пояснює у відповіді сенс існування бланків TAX FREE.

Зареєстрований документ відправляється в "зал очікування" документів. В результаті час митного оформлення, пов'язаний з підтвердженням експорту товарів, зменшується до необхідного мінімуму.

Співробітник митного поста, що збирає раніше подані документи, перевіряє відповідність товарів і даних з персональним бланком TAX FREE і підтверджує експорт.

З даними про кількість бланків і середню суму одного бланка можна ознайомитись у таблиці.

Всеволод Некрасов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!