Мінфін пропонує збільшувати акциз на сигарети на 20% щороку

П'ятниця, 1 вересня 2017, 17:20

Міністерство фінансів пропонує щороку збільшувати ставки акцизного податку на тютюнові вироби з 2018 року.

Законопроект з відповідними правками до Податкового кодексу оприлюднено на сайті міністерства, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з оприлюдненою міністерством пояснювальною запискою до законопроекту, запропоновані зміни до Податкового кодексу передбачають збільшення ставок податку в 2018 році на прогнозний індекс споживчих цін - 8,1% і додатково на 20%, а в наступні роки - на 20% до передбаченого директивою ЄС рівня 90 євро за 1 тис. шт.

Реклама:

Графік підвищення ставок акцизу на тютюнові вироби до зазначеного рівня Мінфін склав відповідно до плану пріоритетних дій уряду на 2017 рік, зазначається в пояснювальній записці.

У 2017 році мінімальне податкове зобов'язання для сигарет становить 21 євро (596,05 грн) за тисячу штук, уточнюється в документі.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів передбачило індексацію акцизів на рівень інфляції.

Кабмін пропонує Раді впровадити автоматизовану систему контролю обороту підакцизних товарів і електронні акцизні накладні на переміщення спирту, алкогольної продукції, тютюнових виробів, а також скасувати для виробників і імпортерів плату за акцизну марку.

Нагадаємо, в Україні введуть електронну систему контролю за обігом алкоголю та тютюну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: