НКРЗІ після конкурсу на 4G має намір зайнятися 3G у діапазоні 900 МГц

Середа, 9 серпня 2017, 19:45

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизаці, планує зайнятися рефармінгом діапазону 900 МГц після завершення конкурсів з видачі ліцензій на 4G у діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц.

Про це повідомив глава регулятора Олександр Животовський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наступним етапом, після цих тендерів (на 4G, які очікуються в 4-му кварталі 2016 року - ІФ), ми плануємо підійти до діапазону 900-му, де працює GSM, де можна впровадити технологію 3G", - сказав він на засіданні уряду в Києві в середу.

Глава НКРЗІ зазначив, що рефармінг цього діапазону надасть можливість суттєво розширити покриття 3G у невеликих населених пунктах та уздовж доріг, де зараз працює звичайний мобільний зв'язок.

За його словами, з пропозицією про такий рефармінг до регулятора зверталися мобільні оператори, і комісія вже провела підготовчу роботу

Водночас О.Животовський зазначив, що, на відміну від діапазонів 1800 МГц і 2600 МГц, рефармінг діапазону 900 МГц пов'язаний з проблемою його конверсії, оскільки на частотах 800-900 МГЦ сьогодні є військові та спеціальні користувачі.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час обговорення питань конкурсів на 4G виступила за включення до умов надання безкоштовного інтернету освітнім установам, на що глава регулятора висловив думку, що це завдання може бути вирішено при рефармінгу діапазону 900 МГц.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на закінчення обговорення наголосив на важливості при рефармінгу діапазону 900 МГц забезпечення інтернетом хоча б шкіл.

Нагадаємо, стартова вартість 4G-ліцензій в діапазоні 1 800 МГц становитиме 981,481 тисячі гривень за 1 МГц в одному регіоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: