Ferrexpo Жеваго пішла з ринку Китаю та Південно-Східної Азії

П'ятниця, 4 серпня 2017, 09:35

Британська залізорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні в 1 півріччі 2017 року скоротила продажі залізорудних окатишів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 16%.

Про це повідомляє "Ua prom".

Компанія нагадує, що зниження виробництва пов'язане з 55-денним плановим ремонтом лінії випуску окатишів №4 в березні-квітні.

Реклама:

Згідно з фінансовим звітом Ferrexpo, за півроку її частка продажів на ринку Китаю і країн Південно-Східної Азії знизилася до 3% з 18%, тоді як частка відвантажень в країни Центральної і Східної Європи збільшилася до 52% з 46%

Частка реалізації компанії в країнах Західної Європи не змінилася - 17%.

У Туреччині, Індії і на Близькому Сході спостерігалося невелике зростання з 7% до 6%.

При цьому зросла частка поставок до країн Північно-Східної Азії - до 20% з 13%, що пов'язано зі збільшенням попиту з боку двох ключових споживачів в цьому регіоні.

Ferrexpo також повідомляє, що в 1 півріччі 2017 року відвантажила 37 тис. тонн окатишів до Японії.

Окатиші - це грудочки подрібненого рудного концентрату, напівфабрикат металургійного виробництва заліза. Є продуктом збагачення залізовмісних руд спеціальними концентруючими способами. Використовується в доменному виробництві для отримання чавуну.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні, найбільший виробник і експортер окатишів в СНД, чиї акції торгуються на Лондонській фондовій біржі.

За підсумками 2015 року компанія посіла третє місце серед найбільших світових виробників і експортерів окатишів для доменного виробництва, збільшивши їх обсяг виробництва на 5,8% - до 11,7 млн. тонн, а обсяг експортних продажів - на 1,5%, до 11,3 млн тонн.

Найбільшим акціонером Ferrexpo є Костянтин Жеваго, через Fevamotinico S.a.r.l. він володіє 50,3% акцій компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: