Американці інвестують 650 мільйонів доларів в українські енергопроекти

Середа, 30 серпня 2017, 16:50

Корпорація закордонних приватних інвестицій США (OPIC) планує інвестувати 650 мільйонів доларів у ряд нових проектів в Україні.

Про це заявив президент корпорації Рей Вошберн в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає Урядовий портал.

"У безпосередніх планах нашої корпорації знаходяться проекти з інвестування 250 мільйонів доларів у новий проект з "Енергоатомом". Ще одна угода на стадії укладення - з будівництва енергооб'єктів в Запоріжжі. Це буде проект на 400 мільйонів доларів", - сказав Вошберн.

Реклама:

Президент OPIC подякував за допомогу в підготовці цих проектів міністру фінансів Олександру Данилюку. Також Вошберн повідомив про досягнення домовленостей по двом проектам в Україні на підтримку малого бізнесу.

"Ми вже провели перші зустрічі, які дали старт цих проектів", - додав він.

Крім того, президент OPIC повідомив про ведення переговорів з ще одним проектом, не уточнюючи подробиць та суми інвестицій.

"Ми зацікавлені в поглибленні економічних зв'язків між двома країнами і дуже символічно, що моя перша поїздка після призначення саме сюди", - підкреслив Вошберн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: