Кабмін готовий до введення єдиного податкового рахунку

Середа, 23 серпня 2017, 11:45

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести єдиний рахунок для платників податків.

Про це сказано в законопроектах №7035 і №7034 від 21 серпня, передають "Українські Новини".

Цими законопроектами пропонується внести зміни до Податкового кодексу.

Зокрема, пропонується доповнити ст. 35 інформацією про єдиний рахунок.

Реклама:

Крім того, пропонується внести зміни до Податкового кодексу про введення єдиного рахунку для платників податків, єдиного соцвнеску й "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Документ допускає введення системи оплати єдиного соцвнеску, податків і зборів, передбачених Податковим кодексом, крім податку на додану вартість і акцизного податку з реалізації палива, через електронний кабінет платника податків.

Повідомляється, що платник буде мати можливість оплатити такі податкові зобов'язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок і інші податки й збори, визначені нормами Податкового кодексу і єдиний соціальний внесок.

Очікується, що це дозволить спростити сплату податків, спростити процедури розрахунків платників податків, значно зменшить фінансові й тимчасові витрат; зменшить кількість помилково або зайво сплачених грошових зобов'язань платником податків.

Також це дозволить уникнути непорозумінь зі зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені правильні реквізити рахунків; спростити ведення бізнесу й налагодження партнерських відносин між бізнесом і контролюючими органами й підвищити рівень відкритості, прозорості й довіри платників податків до державних органів.

Як повідомлялося, єдиний податковий рахунок повинен запрацювати з літа 2018 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!