Суд скасував мільярдний штраф АМКУ для "Укртатнафти" Коломойського

Вівторок, 22 серпня 2017, 14:15

Господарський суд Києва задовольнив позови компанії "Укртатнафта" і "Нафтопереробного комплексу "Галичина" і скасував накладений на них АМКУ штраф у розмірі 1,3 мільярда гривень.

Про це сказано в рішеннях суду від 7 серпня, передають "Українські Новини".

Нагадаємо, мова йде про штраф АМКУ, накладений на "Укртатнафту" і 5 афілійованих із групою "Приват" компаній (ТОВ "Прикарпаттянафтотрейд", "Котлас", "Галнафта", "Гарант-УТН" і ПАТ НПК "Галичина") на загальну суму 1,371 млрд гривень за погоджені дії на аукціонах із продажу нафти в березні - липні 2015 року.

Реклама:

Зокрема, "Укртатнафта" була оштрафована на 1 млрд гривень, НПК "Галичина" - на 326,9 млн гривень.

Суд відхилив затвердження АМКУ про зв'язаність між собою всіх учасників торгів.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року Служба безпеки України ініціювала перевірку Антимонопольним комітетом можливих фактів порушення законодавства по захисту економічної конкуренції з боку деяких суб'єктів господарювання під час їх участі в аукціонах із продажу сирої нафти й газового конденсату, які були добуті компанією "Укрнафта".

За інформацією СБУ, протягом 2015 року через аукціони "Укрнафти" було реалізовано сировини на суму більш ніж 12 млрд гривень.

За даними ЗМІ, власниками ТОВ "Прикарпаттянафтотрейд", "Котлас", "Техтрейд груп", "Галнафта", "Гарант-УТН" є офшори, які пов'язані з групою "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Зокрема, вони фігурували в справі про виведення 1,8 млрд доларів з "Приватбанку" за фіктивними контрактами в 2014 році.

43,054% "Укртатнафти" належить НАК "Нафтогаз України", рештою акцій володіють структури, афілійовані з групою "Приватбанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також бізнесменом Олександром Ярославським.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: