"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економіка США втратила 700 мільйонів доларів через сонячне затемнення

Вівторок, 22 серпня 2017, 11:35

Сонячне затемнення в США принесло компаніям збиток у розмірі 694 мільйони доларів через те, що співробітники кинули роботу, щоб поспостерігати за цим природним явищем.

Про це йдеться в звіті компанії Challenger, Gray & Christmas, передає російський Інтерфакс.

За оцінкою експертів, в середньому американці провели близько 20 хвилин, спостерігаючи за затемненням. Разом з тим штати, де затемнення було найкраще видно, отримали мільйони доларів від туристів, які приїхали сюди спеціально для цієї події.

За оцінкою USA Today, місто Нешвілл в штаті Теннесі прийняло від 50 тис до 70 тис туристів в понеділок, які витратили 15-20 млн доларів.

Реклама:

Доходи штату Південна Кароліна могли досягти 43 млн доларів, а південний схід штату Айдахо, де картина затемнення була найбільш вражаючою, відвідали до 500 тис осіб.

Відзначається, що цифра в 700 млн доларів меркне в порівнянні з іншими подіями, які обходяться роботодавцям у США набагато дорожче. Так, фінальна стадія чемпіонату з баскетболу серед студентських команд (так зване "березневе безумство") щорічно коштує компаніям 2 млрд доларів, якщо припустити, що близько 80 млн співробітників витрачають мінімум годину робочого часу на те, щоб стежити за матчами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!