Обладнання для вугільних шахт на Волині купували в ОРДО - СБУ

Понеділок, 21 серпня 2017, 15:45

Співробітники Служби безпеки України викрили посадовців, які за корупційним механізмом закупили на тимчасово окупованих територіях обладнання для державної шахти на Волині.

Про це повідомляється на офіційній сторінці СБУ у Facebook.

Правоохоронці встановили, що один із керівників державного підприємства "Дирекція з будівництва об’єктів" вступив у змову із учасниками тендерних торгів на закупівлю обладнання для волинської шахти.

Реклама:

Посадовець сформував конкурсні вимоги безпосередньо під конкретного постачальника, незважаючи на те, що устаткування технічно не відповідало проекту модернізації шахти.

Оперативники СБУ задокументували, що чиновник, який є уродженцем тимчасово окупованих територій, закупив у підприємства з так званої "ДНР" обладнання на майже двадцять п’ять мільйонів гривень.

Для його адаптації під реальні потреби шахти було додатково витрачено шістсот тисяч гривень з державного бюджету.

Співробітники спецслужби також з’ясували, що керівництво заводу-постачальника, який перереєстрований у Дніпропетровській області, надало завідомо неправдиві відомості щодо відсутності податкової заборгованості перед бюджетом, а власником підприємства є громадянин Росії.

Одному з очільників державного підприємства та керівнику конкурсних торгів, у рамках відкритого кримінального провадження, повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!