Кабмін підвищить мінімальні ціни на алкоголь

Середа, 2 серпня 2017, 18:32
 

Кабінет міністрів планує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

За даними "Наших грошей", відповідний проект постанови винесено на розгляд урядового комітету Міністерством економіки та розвитку.

Зокрема, роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби планується збільшити на 8-11%; віскі, ром та джин – на 4%; коньяк (бренді) – на 3-6; вина з додаванням спирту, ігристе та вермути – на 2%.

Це означає, що мінімальна ціна півлітрової пляшки горілки має бути 79,55 гривень, а тризіркового коньяку – 119,46 гривень.

Реклама:

Також у експертному висновку до проекту постанови вказано, що індекс споживчих цін за друге півріччя 2016 року становив 119,2% проти 105,9%, що враховувався при розрахунку діючого розміру мінімальних цін.

"Тому на сьогодні розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв", – йдеться у висновку урядових експертів.

Нагадаємо, востаннє уряд підіймав мінімальні ціни у листопаді 2016 року. Після того були підвищені акцизи на горілку на 20%, на коньяк на 17,6%, на кріплені вина – на 12%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: