"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Будівництво метро на Троєщину може початися наступного року

Субота, 19 серпня 2017, 18:35

Китайська компанія China Railway International Group розробляє технічно-економічне обгрунтування для будівництва 4-ї лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина у Києві.

Про це повідомив директор Української асоціації Шовкового шляху Silk Link Ірина Нікорак в інтерв'ю Укрінформу.

"Китайці пропонують співпрацю на умовах 85% від вартості проекту за рахунок залучення китайських грошей, і 15% - з бюджету міста Києва. За таких умов вони хочуть виступати генпідрядною організацією", - сказала вона.

За словами Нікорак, це дуже цікаво для Києва, але все залежить від процентних ставок, за якими китайці фінансуватимуть проект.

Реклама:

"Якщо ставка буде високою, це не вигідно, оскільки окупність метрополітену становить понад 15/20 років, що дає навантаження на міський бюджет. Умови, процентні ставки, терміни повернення коштів, усе це ще знаходиться в процесі узгодження, і ведуться переговори, - додала вона.

"Влітку або восени цього року має бути розроблено технічно-економічне обгрунтування, і наступного року має початися активна фаза будівельних робіт. Це у разі, якщо сторони дійдуть взаєморозуміння", - коментує Нікорак.

Як повідомлялося, Київська міська державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з китайською компанією CRIG за проектом будівництва Подольсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина.

Лінія складатиметься з 14 станцій, 3 пересадкових вузлів і 1 електродепо. Будівництво лінії здійснюватиметься у 2 черги, кожна з яких триватиме 3-4 роки.

КМДА оцінює будівництво на 31,55 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!