Ремонт доріг: недобросовісні компанії вноситимуть до "чорного списку"

П'ятниця, 18 серпня 2017, 14:04

Кабінет міністрів планує створити "чорний список" недобросовісних компаній, які здійснюють неякісний ремонт доріг.

Про це під час засідання кабінету міністрів повідомив в. о. голови "Укравтодору" Славомір Новак.

"Ми будемо інформувати Кабмін про реалізацію заходів щодо підвищення контролю якості (будівництва та ремонту доріг - ЕП)", - сказав Новак.

"Хочу сказати, що ми вже розробили нову концепцію контролю якості, створили дорожній контроль, надали новий статус, забезпечили фінансування і вже провели контроль за виконанням робіт за 2016 рік та виявили недоліки", - заявив він.

Реклама:

За його словами, підхід Укравтодору буде таким щорічно.

"На початку березня і в кінці червня будемо здійснювати контроль виконання робіт і виявляти недоліки за минулий рік, які підрядники будуть змушені ліквідувати в межах гарантій. Перший такий звіт дозволив усунути чимало недоліків по всій країні. Там де недоліки не є усунуті, будемо боротися в порядку чинного законодавства", - зазначив Новак.

"З метою створення чорного списку недобросовісних компаній, нами розроблено проект закону щодо внесення змін стосовно контролю якості виконання ремонтних робіт. Ми вже готові передати проект з метою погодження", - підсумував він.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менш ніж в 60 мільярдів гривень.

Як відомо, Україна зайняла 137 місце з 144 в рейтингу якості доріг від The ​​World Economic Forum.

Раніше ЕП писала серію матеріалів "Дороги ганьби" про траси Одеса-Рені, Львів-Радехів-Луцьк та "Дніпропетровськ-Миколаїв".

Читайте також: Україна втрачає дороги. П'ять причин для занепокоєння

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!