"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До держбюджету перераховано понад 412 мільярдів гривень податків та зборів - ДФС

Середа, 16 серпня 2017, 15:46

У січні – липні 2017 року  до загального фонду держбюджету платниками перераховано понад 412 мільярдів гривень податків та зборів.

Про це повідомив в.о голови ДФС Мирослав Продан, передає Урядовий портал.

Як зазначається, суттєвого збільшення надходжень вдалося досягти у результаті реформ і покращення роботи фіскальної служби, а також досягнення конструктивного діалогу з бізнесом.

За словами Продана, за цей період зафіксовано збільшення надходжень до загального фонду державного бюджету майже на 28% у порівнянні з 7 місяцями минулого року.

Реклама:

"За підсумками січня – липня 2017 року ми отримали збільшення надходжень майже на 90 млрд гривень, у порівнянні з минулим роком. При цьому протягом всього 2017 року ДФС щомісяця забезпечує перевиконання планових показників із надходжень до бюджету. Таких результатів вдалося досягти завдяки посиленню заходів ДФС щодо детінізації економіки, посиленій боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил", - зазначив Мирослав Продан.

Він також розповів, що, зокрема, у липні до загального фонду держбюджету надійшло майже 55 млрд гривень. У порівнянні з липнем 2016 року надходження збільшилися на 23%.

Варто зауважити, що 95% із загальної суми збору січня-липня сплачено платниками податків добровільно. Контрольно-перевірочна робота та заходи примусового стягнення складають лише 5%.

"Такі результати свідчать про зростання податкової культури наших платників податків та розуміння бізнесом необхідності вчасно та у повному обсязі сплачувати податки та збори", – вважає Мирослав Продан. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: