УЗ збирається залучити позики на 16,2 мільярда гривень

Середа, 16 серпня 2017, 15:15

ПАТ "Укрзалізниця" в 2017 році має намір залучити запозичення в сумі 16,2 мільярда гривень і здійснити погашення позик на 16,8 мільярда гривень.

Такі плани містяться в пояснювальній записці до доопрацьованого проекту консолідованого фінансового плану товариства на 2017 рік, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до цієї записки, за станом на 1 січня 2017 року залишок за фінансовими зобов'язаннями ПАТ склав 40 млрд гривень за курсом 27,19 гривень / 1 долар, на кінець року залишок планується в сумі 39 млрд гривень за курсом 26,6 гривень / 1 долар.

Залучені кошти в сумі 16,2 млрд гривень планується направити на завершення будівництва Бескидського тунелю, електрифікацію залізничної ділянки Долинська - Миколаїв - Колосівка, реконструкцію шляхів, придбання пасажирських вагонів, модернізацію рухомого складу, а також на рефінансування діючих зобов'язань.

Реклама:

Планується також розміщення облігацій на 2 млрд гривень з метою поповнення обігових коштів (рефінансування діючих зобов'язань, в тому числі заборгованості перед банками з списку санкцій за рішенням РНБО від 15 березня 2017 року); залучення короткострокових кредитів на 1,8 млрд гривень.

Як наголошується в записці, переважно це кредити до одного місяця, овердрафти для забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та ліквідації касових розривів. Таким чином, на кінець 2017 року планується нульовою короткостроковий кредитний портфель.

Крім того, "Укрзалізниця" передбачає залучити 1,78 млрд гривень на придбання основних фондів через механізм фінансового лізингу.

Згідно з пояснювальною запискою, погашення запозичень в сумі 16,8 млрд гривень передбачає, в тому числі: погашення довгострокових кредитів на 12,4 млрд гривень, з яких 2,6 млрд гривень - графікових погашення згідно з чинними кредитними угодами; 9,8 млрд гривень - рефінансування заборгованості перед банками зі списку санкцій за рішенням РНБО.

Передбачається також погашення внутрішніх облігацій на загальну номінальну вартість 1,7 млрд гривень; короткострокових кредитів на 1,8 млрд гривень; позик з фінансового лізингу на 850 млн гривень.

Нагадаємо, УЗ хоче з жовтня підвищити тарифи на вантажні перевезення. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: