"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай знову став найбільшим кредитором США

Середа, 16 серпня 2017, 13:45

Китай в червні купив максимальну за шість років кількість казначейських облігацій США, випередивши Японію і ставши найбільшим закордонним кредитором американського уряду.

Про це пише Рейтер.

Вкладення Китаю в держоблігації США в червні досягли 1,147 трильйона доларів - максимуму з вересня, коли показник становив 1,157 трильйона доларів. Китайські валютні резерви в липні досягли дев'ятимісячного піку в 3,081 трильйона доларів.

"Вони трохи перетрусили портфель і щось продали. Можливо, вони думають, що долар зараз привабливий і збільшили вкладення (в держоблігації США)", - сказав Кевін Лай з Daiwa Capital Markets в Гонконгу.

Реклама:

Збільшення вкладень в казначейські облігації, можливо, відображає мотивацію до покупки номінованих в доларах активів на тлі зростання процентних ставок в США.

До повернення Китаю на перше місце, провідним зарубіжним кредитором США протягом восьми місяців була Японія.

У червні вкладення Японії в американський держборг становили 1,091 трильйона доларів в порівнянні з 1,111 трильйона доларів в травні. Зниження обсягу вкладень Японії стало максимальним з листопада.

Третє місце займає Ірландія з обсягом вкладень 302,5 мільярда доларів в червні в порівнянні з 295,8 мільярда доларів у травні.

В цілому зарубіжні інвестори в червні купили казначейські облігації США на суму 19,73 мільярда доларів у порівнянні з 46,37 мільярда доларів в травні. Значення стало максимальним з червня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!