Інфляція в Венесуелі перевищила 248%

П'ятниця, 11 серпня 2017, 10:12

Накопичена інфляція в Венесуелі в період з початку 2017 року по липень досягла 248,6%.

Про це заявив представник фінансового комітету Національної Асамблеї Анхель Альварадо, передає "Інтерфакс".

У липні споживчі ціни в країні зросли на 26% в порівнянні з попереднім місяцем і на 1501% в річному вираженні, повідомив він. Для порівняння: у червні інфляція в Венесуелі становила 21,4% щодо попереднього місяця.

"Прискорення інфляції в щомісячному вираженні пов'язано з низькою пропозицією доларів США на офіційному ринку, швидкою девальвацією національної валюти (болівара) на чорному ринку, а також з політичною невизначеністю, яка завдає серйозної шкоди економічній динаміці в цілому", - цитує Альварадо агентство Bloomberg.

Реклама:

Той факт, що уряд Венесуели друкує гроші, щоб забезпечити оголошене раніше підвищення мінімального рівня зарплат, сприяє прискоренню інфляції, зазначив Альварадо.

Складна економічна ситуація в країні, населення якої страждає від нестачі продуктів харчування, провокує масові заворушення, що стали причиною загибелі понад 120 людей за останні чотири місяці.

Уряд чинного президента Венесуели Ніколаса Мадуро не публікує офіційні дані про інфляцію уже більше року, тому Національна Асамблея, лідерство в якій утримують опозиційні партії, оприлюднила власні оцінки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: