"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС готовий до співробітництва з Україною в протидії кібератакам

Середа, 5 липня 2017, 15:40

Європейський Союз готовий до співробітництва з Україною в протидії кібератакам.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Ради національної безпеки й оборони за результатами зустрічі секретаря РНБО Олександра Турчинова із главою представництва ЄС в Україні Хьюгом Мінгареллі, передають Українські Новини.

Зазначається, що під час зустрічі співрозмовники обговорили питання реформування сектору безпеки й оборони України й співробітництво з ЄС з протидії кібернетичній агресії.

"Ми підтримуємо реформи, що відбуваються в Україні, і готові до активного співробітництва з протидії кіберзагрозам, що становлять загальну небезпеку для наших країн", - сказав Мінгареллі.

Реклама:

Турчинов повідомив, що остання кібератака була потужною й спрямованою проти інформаційних ресурсів державних структур, банківського сектору, суб'єктів критичної інфраструктури й суб'єктів економічного поля України.

"Співробітництво в цьому питанні для нас надзвичайно актуально, тому що кібернетична війна є однієї з небезпечних складових гібридної агресії РФ проти нашої держави", - сказав секретар РНБО.

Співрозмовники також обговорили особливості проектів законів про національну безпеку України "Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованої території Донецької й Луганської областей", підготовлені апаратом РНБО.

Турчинов зазначив, що Україна не зупиняє процес зміцнення своєї обороноздатності й реформування сектора безпеки й оборони України у відповідності зі стандартами НАТО.

27 червня комп’ютерні системи українських банків та компаній було атаковано масовим інтернет-вірусом.

За попередньою інформацією, українські банки, установи, медіа, урядові інститутиатакував вірус під назвою "Petya", що є різновидом вірусу WannaCry, який нещодавно пройшовся світом.

Читайте також: Це війна: Україну потрясла найбільша в історії кібератака

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: