Збитки від злочинної організації Курченка перевищили 14 мільярдів - ГПУ

Вівторок, 4 липня 2017, 14:00

Генеральна прокуратура заявляє, що збитки держави від злочинної схеми Сергія Курченка становлять понад 14 мільярдів гривень.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Завдані злочинною організацією збитки, активним учасником якої є С. Курченко, досягають більш 14 млрд гривень", - повідомляє ГПУ.

Реклама:

Слідство у справі Курченка ведеться по більше 10 статтям Кримінального кодексу. Санкція найтяжчої з інкримінованих Курченкові статей передбачає позбавлення волі на термін до 15 років.

Курченка і його злочинну організацію підозрюють у заволодінні чужим майном, коштами державних і банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектора економіки в особливо великих розмірах.

Також Курченка підозрюють в ухиленні від сплати податків, відмиванні злочинних доходів, організації фіктивного підприємництва. Курченкові постановою слідчого судді обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

ГПУ повідомляє, що Курченку інкримінуються заволодіння шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення чужим майном в особливо великих розмірах, скрапленим газом ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укргазвидобування". Збиток від цього оцінюють в 2 млрд гривень.

Також Курченко підозрюють в заволодіння шляхом зловживання службовим становищем та підробки документів грошима НАК "Нафтогаз України" на майже 450 млн грн і на понад 5 млрд грн.

Крім того, Курченка підозрюють у заволодінні грошима НБУ на суму близько 788 млн грн у вигляді стабілізаційного кредиту ПАТ "Реал Банк", а також 4,8 млрд грн при видачі кредитів "Реал Банком" фіктивним підприємствам.

Також Курченка підозрюють у заволодінні грошима "Брокбізнесбанку" на суму понад 2,3 млрд гривень, ПАТ АБ "Укргазбанк" на суму понад 502 млн грн, ПАТ "Аграрний фонд" на суму понад 2 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: