Данилюк спростовує підозру ГПУ: всі податки мною сплачені

Понеділок, 31 липня 2017, 20:00

Міністр фінансів Олександр Данилюк спростовує підозру Генеральної прокуратури України в ухиленні від сплати податків.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Данилюк наголосив, що знаходиться у відпустці з сім'єю та дізнався про підозру Генеральної прокуратури з преси.

"Жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ або інших органів я не отримував та про своє нібито ухилення від сплати податків дізнався з преси. Виявляється, що вже є рішення суду про перевірку податковою", - написав міністр.

Реклама:

"Також виникають питання щодо компетенції та мотивації людей, які побудували цілу справу проти мене, оцінюючи виключно період роботи на держслужбі (2010-2014 рр.), і не враховуючи період роботи в приватному секторі, зокрема, багаторічну роботу на провідних посадах в різних компаніях закордоном", - заявив він.

Данилюк також наголосив, що всі податки з зароблених ним коштів були сплачені.

"Щодо фактів - будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював в Лондоні. Автомобіль випуску 2008 року купив в 2011 році - і донині на ньому пересуваюся", - зазначив він.

Міністр також повідомив, що не збирається переривати свою відпустку через цей інцидент.

Як повідомлялося, частина депутатів комітету з питань податкової та митної політики ВР вимагає від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана звільнити міністра фінансів Олександра Данилюка.

Нагадаємо, що Верховна Рада призначила Данилюка міністром фінансів в квітні 2016 року. 

У 2002-2005 роках Данилюк працював старшим консультантом компанії "МакКінзі енд компані" в Лондоні. У 2010 році - очолив Координаційний центр з впровадження економічних реформ при Януковичі.

Як відомо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, що Данилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP. Повідомлялося, що обидві структури зареєстровано за однією адресою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: