Facebook вдало випробував дрон для роздачі інтернету

Понеділок, 3 липня 2017, 16:25

Компанія Facebook провела повторні випробування безпілотного літального апарату, функцією якого має стати роздача інтернету у віддалених і малонаселених місцевостях планети.

Про це повідомляє BBC.

Дрон Aquila на цей раз здійснив успішний політ і посадку, на відміну від першого польоту, коли апарат при посадці розбився.

Реклама:

БПЛА здійснив політ тривалістю 1 годину 46 хвилин на висоті 910 метрів.

Інженери Facebook додали сотню датчиків для збору додаткових даних, змінили програму автопілота, встановили режим горизонтальної зупинки пропелера для успішної посадки і додали до крил спойлери, які збільшують опір і зменшують підйом під час приземлення.

Також була врахована і проблема з поривами вітру: тепер в Facebook займаються дослідженням механізму впливу вітру на політ пристрою і ведуть спостереження за рухом повітряних мас.

Проект Aquila був створений компанією Facebook в 2014 році з метою роздачі інтернету в регіонах зі слабкою або відсутньою інфраструктурою.

Планується, що подібні безпілотники будуть літати на висоті 16-27 кілометрів, а енергію отримуватимуть з сонячних батарей, встановлених на крилах пристроїв.

Відзначимо, що розмах крил дрона становить близько 42 метрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!