"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Лубнигаз" заявляє про спробу рейдерського захоплення "радикалами" Ляшка

Понеділок, 3 липня 2017, 10:22

ПАТ "Лубнигаз" заявляє про спробу "рейдерського захоплення політичним угрупованням Радикальної партії під керівництвом Ігоря Мосійчука та Олега Ляшка".

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Як наголошується, вранці, 3 липня, зазначені особи прибули до офісу "Лубнигазу" у супроводі приблизно 70 осіб спортивної зовнішності та намагалися вдертися до адміністративного приміщення ПАТ.

"Першопричиною конфлікту є борг перед "Лубнигазом" з боку КП "Лубнитеплоенерго", яке контролюється представниками Радикальної партії", - повідомляє компанія.

Реклама:

"Керівник цього підприємства, Дмитро Примак, у 2015 році балотувався до міської ради міста Лубни за списком Радикальної партії. Цей список, а також міську організацію РП у Лубнах очолює Євген Зот, який є офіційним помічником Мосійчука", - йдеться у прес-релізі.

Як наголошується, за минулий опалювальний сезон "Лубнитеплоенерго" штучно накопичило перед ПАТ борг за транспортування газу на суму 7,5 млн гривень, що у 8 разів більше, ніж за попередній опалювальний період.

"З метою стягнення боргів "Лубнигаз" звернувся до суду, де отримав судові рішення на свою користь за 4 окремими позовами. Рішення суду вступили в силу і передані на виконання до Державної виконавчої служби, яка розпочала примусове стягнення та наклала арешт на рахунки і майно "Лубнитеплоенерго", - зазначається у повідомленні.

"Вичерпавши аргументи у правовому полі, "радикали" ймовірно і вирішили вдатися до силових дій. Аби хоч якось виправдати спробу рейдерського захоплення, "радикали" розповсюджують заяви про наявність серед акціонерів "Лубнигазу" гонконгської компанії, а також фізособи – громадянина РФ", - заявили у ПАТ.

У компанії зазначили, що згадана фізична особа повідомила ПАТ про відступлення частки у товаристві і нині відбувається оформлення цього правочину.

"Що стосується гонконгської компанії NG Ching Yu, то вона увійшла до складу акціонерів "Лубнигазу" у 2012 році за підсумками приватизаційного аукціону, на якому пакет акцій (26% акцій "Лубнигаз") зріс у ціні в 15,3 разів – з 330 тисяч гривень до 5,06 млн гривень", - повідомляється у прес-релізі.

Як наголошується, з урахуванням інвестиційних зобов’язань, компанія NG Ching Yu сплатила за 26% акцій ПАТ "Лубнигаз" 7,66 млн гривень – 1,5 млн доларів у цінах 2012 року.

"Загалом у ПАТ "Лубнигаз" понад 1200 акціонерів фізичних та юридичних осіб. Найбільшими серед них є NG Ching Yu (26%), НАК "Нафтогаз України" (25%), та британські компанії Green Energy (19,4%) та Alter Energy Resources (24,9%)", - повідомили у компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!