Будівництво Бескидського тунелю буде завершено восени - УЗ

Четвер, 27 липня 2017, 18:45

Роботи з будівництва Бескидського тунелю планується закінчити 6 листопада 2017 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Укрзалізниці".

У вересні-жовтні 2017 року власні виробничі підрозділи ПАТ "Укрзалізниця" розпочнуть облаштування земляного полотна на підходах до нового тунелю, укладання верхньої будови колії,  монтаж лінії електропередач та зв’язку.

Реклама:

Повний комплекс робіт планується закінчити 25 травня 2018 року.

Повідомляється, що станом на сьогодні підрядник виконує роботи з обробки стін та склепіння тунелю. Вже споруджено 1764 м.п. лоткової частини тунелю та влаштовано її гідроізоляцію - 100% від загальної довжини; гідроізоляцію склепіння і стін 1215 м.п.  - на 59%; обробки склепіння та стін тунелю виконано на 1047 м.п., що становить 54,8% від загальної довжини.

З початку будівництва Бескидського тунелю освоєно 1,75 мільярда гривень, з них - за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій - 1,5 мільярда гривень, 250 мільйонів гривень за рахунок коштів регіональної філії.

Цей двоколійний тунель буде обладнано сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також засобами пожежної безпеки.

Нагадаємо, що роботи з будівництва нового Бескидського тунелю розпочато 29 жовтня 2013 року та планується закінчити в ІI кварталі 2018 року. Перший етап будівництва тунелю - проходку верхнього уступу було завершено в січні 2016 року.

Наприкінці грудня 2013 року Кабінет міністрів схвалив залучення позики від Європейського інвестиційного банку у розмірі 55 млн євро на будівництво Бескидського тунелю.

Спорудження двоколійного Бескидського тунелю триває на гірському перевалі в Карпатах, на перегоні Бескид - Скотарське.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60 % транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!