Одеський НПЗ конфісковано на користь держави

П'ятниця, 21 липня 2017, 20:00

ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" конфісковано на користь держави.

Про це повідомила речниця Генеральної Прокуратури України Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначається, сьогодні Апеляційний суд Одеської області відмовив у відкритті апеляційного провадження за скаргами представників ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", ТОВ "Енергія і газ Україна" та представника безпосередньо Сергія Курченка.

Реклама:

"Таким чином, 21.07.2017 набуло законної сили рішення Суворовського районного суду м. Одеси про спеціальну конфіскацію на користь держави всього майна Одеського нафтопереробного заводу та товариства з обмеженою відповідальністю", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за рішенням суду на користь держави конфісковано нежитлові виробничі приміщення та адміністративні будівлі загальною площею понад 38 тисяч квадратних метрів, а також земельні ділянки площею 77 гектарів та установки для забезпечення діяльності заводу. 

Орієнтовна вартість конфіскованого майна складає понад 200 млн доларів чи більш ніж 5 млрд гривень.

Як повідомлялося, судова тяжба довкола ОНПЗ розпочалася у березні минулого року після спроб компанії ВЕТЕК на чолі з "бухгалтером сім'ї Януковича" бізнесменом Курченком передати активи підприємства при посередництві російського ВТБанку компанії "Роснефть".

Як відомо, у серпні 2015 печерський райсуд Києва арештував нафтопродукти олігарха Сергія Курченка, які зберігаються на потужностях компанії "Укртранснафтопродукт".

Раніше "Українська правда" писала власне розслідування про ці нафтопродукти.

У свою чергу Пашинський всі звинувачення відкидає і звинувачує СБУ у покриванні нелегальної торгівлі цими нафтопродуктами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: