Siemens перелічив кроки для виходу зі скандалу з турбінами в Криму

П'ятниця, 21 липня 2017, 16:30

Після незаконного переміщення з Краснодарського краю Росії до окупованого Криму турбін Siemens німецький концерн планує зробити чотири кроки для відновлення своєї ділової репутації.

Про це йдеться у прес-релізі, опублікованому в п'ятницю компанією Siemens.

Siemens офіційно підтвердив, що повністю припинить свою частку участі у російській компанії "Інтеравтоматика", яка пропонує продукти та послуги для приладів і систем управління електростанціями.

Реклама:

Також компанія ініціювала процес припинення дії ліцензійної угоди з російськими компаніями в галузі постачання обладнання для електростанцій з комбінованим циклом.

Крім того, Siemens припинить постачання обладнання для виробництва електроенергії за існуючими контрактами державних замовників в Росії.

Нові ділові зобов'язання щодо створення газотурбінного енергетичного обладнання в Росії будуть виконуватися виключно мажоритарних спільним підприємством SGTT і його дочірньою компанією ТОВ Siemens, Москва. Всі нові зобов'язання будуть підкорятися новому, постійного механізму контролю.

"Двоє співробітників, які представляють Siemens у наглядовій раді ІA, будуть замінені або будуть відсторонені на той час, поки Siemens проводить розслідування з цього питання", - йдеться у прес-релізі.

У компанії ще раз заявили, що "Siemens є надійним і відповідальним партнером для своїх клієнтів в усьому світі" і має намір відповідати всім нормам експортного контролю".

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на джерела раніше повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Пізніше агентство повідомило, що в порт Феодосії анексованого Криму були доставлені ще дві газові турбіни, які за формою і розміром відповідають фотографіям турбін Siemens.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: