"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Естонії почали тестувати перших роботів-листонош

Четвер, 20 липня 2017, 13:00

У Талліні почалося тестування роботів-листонош у зв’язці з автомобілями Mercedes.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, у столичному районі Какумяе почалося тестування роботів-кур'єрів з доставки бандеролей і посилок Starship Technologies і працює з ними "в одній зв'язці" фургон Mercedes-Benz Robovan.

Реклама:

Omniva стала першим у світі поштовим підприємством, яке проведе такі випробування.

"Протягом наступних восьми тижнів ми отримаємо важливу інформацію, наскільки корисними можуть бути ці оновлення з доставки поштових відправлень", - зазначила голова правління Omniva Йоон Салувеер.

У рамках розрахованого на літо пілотного проекту буде тестуватися фургон Mercedes-Benz Robovan і вісім роботів-доставників.

Парламент Естонії місяць тому прийняв правові акти, які дозволяють роботам-кур'єрам переміщатися по тротуарах. Як передбачається, вже через 10 років в Естонії роботи зможуть взяти на себе до 80% логістики так званої "останньої милі".

Компанії Mercedes-Benz Vans і Starship Technologies вперше ознайомили з концепцією листонош-безпілотників Robovan у вересні 2016 року.

Mercedes-Benz Vans пропонує поштові машини і пов'язані з ними послуги, а Starship Technologies будує автономних роботів-кур'єрів, здатних в радіусі 3 км доставити товар за 15-30 хвилин. Роботи переміщаються самостійно, але під контролем людини, яка в будь-який момент може взяти керування на себе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: