"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман хоче перетворити "Гостомель" на аеропорт для лоукостів

Понеділок, 17 липня 2017, 16:20

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір перетворити аеропорт "Гостомель" на аеропорт для лоукостів.

Про це сказав Прем’єр-міністр України в ході спеціальної наради з питань розвитку авіасполучення та ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками, передає Урядовий портал.

"Ми виступаємо за єдині правила (залучення авіакомпаній), в тому числі для лоукостів. При цьому у нас є різні аеропорти, є аеропортові термінали. Тож потрібна програма і нові правила залучення авіаперевізників",- сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що шлях залучення авіакомпаній тільки в найбільший в Україні  міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) – зрозумілий. Але окрім "Борисполя" столиця має ще два аеропорти – "Київ" (Жуляни) та Гостомель. І їх також необхідно розвивати.

Реклама:

Володимир Гройсман висловив ідею розвитку аеропорту "Гостомель", який сьогодні виконує функцію бази для літаків ГП "Антонов" та авіакомпанії "Авіалінії Антонова", і перетворення його на базовий аеропорт для лоукостів – в тому числі ірландського лоукост-перевізника "Ryanair".

Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту "Гостомель" із визначенням вартості всіх необхідних робіт.    

Раніше гендиректор аеропорту Бориспіль Павло Рябікін також  заявляв, що бюджетні авіакомпанії потрібно залучати в Гостомель (Міжнародний аеропорт Антонов), а не Бориспіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: