Екс-міністр Клименко вивів на рахунки своїх компаній 800 мільйонів доларів - Матіос

П'ятниця, 14 липня 2017, 14:05

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко вивів 788 мільйонів доларів на рахунки компаній Unison, медіа-холдингу "Весті" і ще двох компаній.

Про це Матіос заявив на прес-конференції.

Він повідомив, що у 2011-2013 роках на Британських Віргінських островах, Кіпрі та в Ліхтенштейні були створені офшорні компанії, зареєстровані на батька Клименка.

Реклама:

"З 2011 року по січень 2014 року вкрадені у держави кошти в сумі 788 млн доларів були переведені офшорними компаніями Клименка на рахунки групи компаній Unison, медіа-холдингу "Весті" і двох компаній з управління активами, власниками яких була сім'я Клименка і які повністю обслуговували родину Януковича", - повідомив заступник генпрокурора.

На зазначені кошти компанії придбали 78 квартир, 28 офісів, 5 будинків, 11 земельних ділянок, 23 автомобілі і 3 поверхи в бізнес-центрі "Гулівер".

Крім того, були придбані 1 тис. залізничних вагонів, кошти за використання яких прямували на фінансування медіа-холдингу "Вести".

Також з колишніх правоохоронців була створена і використовувалася для силових операцій охоронна фірма "Скіф".

Матіос просить країни Європейського Союзу, зокрема Ліхтенштейн, заарештувати гроші на рахунках компаній Клименка.

Нагадаємо, 14 травня правоохоронні органи провели 183 обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністру Клименку, у тому числі в офісному центрі "Гулівер" у місті Києві, декілька поверхів якого є власністю екс-міністра та членів його родини.

Як відомо, 24 травня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що поліція зібрала докази, що податкова служба за керівництва Олександра Клименка завдала державі збитків через ненадходження до бюджету податків на суму 95,921 млрд гривень.

У той же день правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках одномоментної антикорупційної операції.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: