НАБУ затримало директора Львівського бронетанкового заводу

П'ятниця, 14 липня 2017, 13:10

Директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа і його заступника Олега Ткаченка підозрюють в корупції та розкраданні державного майна.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"Можу тільки сказати, що працівники НАБУ дійсно прибули на підприємство. Я не знаю, де знаходяться директор нашого підприємства Роман Тимків і його заступник Олег Ткаченко. Ні причин затримання, ні інших подробиць поки не знаю", - розповіла виданню прес-секретар заводу Ірина Микольців.

Як зазначає телеканал НТА в Facebook, причина затримання - корупція і розкрадання державного майна. За попередньою інформацією, затриманих відвезли в територіальне відділення НАБУ у Львові.

Реклама:

НАБУ офіційно підтвердило факт затримання керівництва Львівського бронетанкового заводу. Окрім Тимківа і Ткаченка, детективи НАБУ затримали ще трох осіб - генерал-майора і полковника з ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, а також засновника приватної фірми, задіяної у корупційній схемі.

"Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані - у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку, як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо", – сказано у повідомленні НАБУ.

Додамо, що 14 липня президент України Петро Порошенко в межах робочого візиту до Львова повинен відвідати бронетанковий завод.

20 травня 2016 року Сихівський районний суд Львова визнав винним у службовій недбалості екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років умовно з випробувальним терміном три роки.

Остапця затримали восени 2015 року. Військова прокуратура підозрювала його в зловживанні службовим становищем і розкраданні державних коштів. За даними слідства, він протягом грудня 2014 - січня 2015 року зі використанням фіктивних підприємств заволодів державними коштами оборонного замовлення в сумі понад 2 млн грн, які призначалися для ремонту в зоні АТО 31 бойової машини піхоти та двигунів УТД-20.

На час судового процесу Остапець перебував під вартою з можливістю внесення застави, причому призначену йому суму застави - 30 млн грн - в прокуратурі називали найбільшою за всю історію юридичної практики в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!