Остаточне рішення у справі "Газпрому" і "Нафтогазу" буде винесено до 30 листопада - Міненерго

Понеділок, 10 липня 2017, 16:26

Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує винесення остаточного рішення у справі "Газпрому" і "Нафтогазу" у Стокгольмському арбітражі до 30 листопада 2017 року.

Про це заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів заявив на конференції в Києві, передають Українські Новини.

"Щодо Стокгольму, що ми очікували, є затримка - кінцеве рішення повинне бути не пізніше 30 листопада 2017 року", - заявив він.

Прокопів наголосив, що рішення Стокгольмського арбітражу є одним із ключових факторів у створенні публічного акціонерного товариства "Магістральні газопроводи України" (ПАТ "МГУ").

Реклама:

Як відомо, "Нафтогаз" отримав рішення Стокгольмського арбітражу у провадженні проти російського "Газпрому" щодо контракту на поставку газу. За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".

Взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" за контрактом купівлі-продажу газу становлять близько 45,7 млрд доларів та 17,9 млрд доларів (без відсотків – 36,7 млрд доларів та 14 млрд) відповідно.

Більше про суперечку між "Нафтогазом" та "Газпромом" читайте у матеріалі "Нафтогаз" vs "Газпром". Чим завершилася битва під Стокгольмом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: