"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чверть податкового боргу ФОП належить сотні підприємців

Вівторок, 6 червня 2017, 14:17

Четверта частина податкового боргу ФОП належить сотні фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot.

На 5 травня 2017 року загальний податковий борг ФОП складає 3,8 млрд. гривень. В той час податковий борг топ-боржників дорівнює 1,1 млрд. гривень.

"Кримінальна справа за несплату боргу може відкриватися тільки в деяких випадках По-перше, повинні бути докази умисної невиплати боргу: виведення коштів за кордон, переведення активів на інші компанії. По-друге, сума боргу в залежності від ситуації повинна перевищувати від 800 тисяч до 4 млн гривень",  – розповіла Наталія Куріленко, старший радник, керівник податкової практики "Соколовський і Партнери".

Реклама:

Державна фіскальна служба не розрізняє податковий борг, що лежить на бізнесі, від особистого податкового боргу. Так найбільший боржник – Волчков Валерій Миколайович має податковий борг в 280 млн. гривень, проте цей борг рахується за ним, як за фізичною особою.

Ярина Роман Олександрович (97 млн), Моісєєва Лілія Едуардівна (52 млн.), Другак Володимир Іванович (27 млн.)  - лідери по несплаті податків. Вони мають такі податкові борги як фізичні особи-підприємці.

Топ-боржників ФОП можна подивитися тут.

 
OpenDataBot.com

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: