Мінфін чекає на звіт Rothschild для оцінки дій екс-акціонерів "Приватбанку"

П'ятниця, 30 червня 2017, 14:30

Для оцінки дій екс-акціонерів "Приватбанку" Коломойського та Боголюбова необхідний звіт залученого "Приватбанком" радника Rothschild&Co.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

"На цей момент зобов'язання не виконані. Але переговори ще тривають. За результатами ухвалюватимуться рішення. Є юридичні поняття: ми повинні дочекатися 1 липня", – сказав міністр.

Реклама:

Він додав, що також має бути незалежна оцінка, для чого і був притягнутий консорціум міжнародних компаній на чолі з Rothschild&Co, до складу якого також входять EY і FinPoint.

Данилюк ще раз нагадав, що екс-акціонери "Приватбанку" в односторонньому порядку заявили про зобов'язання з реструктуризації портфеля в листі на адресу Кабміну.

"Там немає нічого секретного. Там є зобов'язання реструктуризувати портфель у розмірі сформованих резервів на момент націоналізації за мінусом bail-in", – сказав глава Мінфіну, але за повним текстом листа рекомендував звертатися в секретаріат Кабміну.

За його словами, у випадку порушення цих зобов'язань наслідки для екс-акціонерів чітко врегульовані законом, однак цим питанням повинні займатися правоохоронні органи відповідно до підслідності: Генеральна прокуратура, Нацполіція.

Як повідомлялося, Ігор Коломойський звернувся до Печерського районного суду столиці з проханням розірвати договір поруки з Нацбанком по боргах "Приватбанку".

Нагадаємо, в своєму розслідуванні журналісти "Схем" повідомили, що перед націоналізацією з Приватбанку вивели 110 млрд гривень на фірми, які існували тільки на папері.

21 грудня 2016 року Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.

Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу Приватбанку в 148 млрд гривень.

Мінфін докапіталізував банк на 116,8 млрд гривень, з яких на 9,8 млрд гривень - у 2017 році.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!