Одеський хлібзавод скаржиться на рейдерство

Четвер, 29 червня 2017, 13:35

Lauffer Group заявляє про нову спробу рейдерського захоплення Одеського хлібозаводу.

Про це сказано в повідомленні компанії, передають "Українські Новини".

"Lauffer Group" заявляє про ще одну спробу рейдерського захоплення "Одеського короваю" у зв'язку зі спробами перереєструвати майно підприємства на іншу юридичну особу", - сказано в тексті повідомлення.

Реклама:

У компанії не можуть точно сказати, хто стоїть за спробою захоплення підприємства.

"Але найбільш імовірно, що компанія, на яку було перереєстроване все майно, якимось чином пов'язана з українською "дочкою" російського "Сбербанку", - зазначається в повідомленні.

При цьому фахівці Lauffer Group допускають, що сам банк як юридична особа, можливо, і не має до цього відношення, однак перереєстрація майна підприємства на іншу юридичну особу можлива тільки за наявності всіх правовстановлюючих документів, копії яких перебувають у повному обсязі в документальному архіві "Сбербанку", з яким компанія веде судові позови за хлібозавод.

У січні Апеляційний господарський суд Одеси у спорі між ПАТ "Одеський Коровай" (компанія Lauffer Group) і "Сбербанком Росії" виніс рішення на користь останнього, передавши майно хлібозаводу Одеси, що перебуває в заставі, у власність українській дочці російського банку.

Lauffer Group назвала таке рішення незаконним і подала апеляційну скаргу.

Раніше Госпсуд Києва вже виносив рішення в справі про визнання недійсними всіх договорів забезпечення між "Сбербанком Росії" і ПАТ "Одеський коровай".

Також повідомляється, що станом на поточний момент стабільності роботи хлібозаводів в Одеській області ніщо не загрожує.

Як повідомлялося, вимоги дочірнього банку Сбербанку до ПАТ "Одеський коровай" випливають із непогашеної заборгованості перед ним за кредитом, що компанія Lauffer Group направляла на придбання підприємств "Сімферопольський комбінат хлібопродуктів" і "Кримхліб".

"Одеський коровай" входить до групи Lauffer колишнього депутата-"регіонала" Олександра Лєщинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: