"Антонов" назвав ціну нового АН-132

Понеділок, 26 червня 2017, 15:55

Літаки класу Ан-132 в базовій комплектації коштують приблизно 30-35 мільйонів доларів.

Про це заявив директор програми літаків Ан-132Д Олександр Хохлов в інтерв'ю Liga.net.

"Ми розраховуємо наблизитися за ціною до нижньої межі цього діапазону, в той час як конкуренти знаходяться ближче до верхньої. Часто літаки такого класу реалізують як літаки спеціального призначення: пошуку і розвідки, морські патрульні, постановники перешкод. Тобто літак виступає платформою для розміщення спецобладнання", - повідомив він.

Реклама:

"Вартість таких модифікацій зі спецобладнанням може досягати 200 млн доларів при базовій ціні платформи 35 млн доларів", - пояснив Хохлов.

Він також додав, що частка українських комплектуючих в Ан-132 становить близько 15-20%.

"Програмне забезпечення та керуючий комплекс системи управління літака розробив НТК Екран. Виконавчі механізми поставляє харківський ФЕД. Паливні системи, авіоніка також розроблялися в Україні", - сказав Хохлов.

Він також заявив, що не уповноважений назвати точний обсяг інвестицій у створення Ан-132.

"Можу сказати, що в контракті на проектування і будівництво першого зразка Ан-132 Антонов з партнерами вкладався на паритетних засадах - 50 на 50%. Це стосується і фінансових, і трудових, і інтелектуальних вливань. На різних етапах проекту було сформовано до 9 спільних команд фахівців. Тому говорити, що саудівці дали гроші, а Антонов за них зробив літак - невірно", - додав директор програми.

Нагадаємо, Ан-132Д - перший літак в лінійці Антонова без російських комплектуючих, здійснив перший політ 31 березня 2017 року.

Раніше був підписаний меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частина літаків буде вироблятися в Україні, але одночасно з цим в Саудівській Аравії будуть створюватися потужності для виробництва цього літака і компонентів на території королівства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: