"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДФС залишається в підпорядкуванні Мінфіну, але буде докорінно змінена – Гройсман

Понеділок, 26 червня 2017, 14:34

Державна фіскальна служба залишатиметься у підпорядкуванні Міністерства фінансів, але буде докорінно реформована та перебудована в інтелектуальний орган влади з серйозними повноваженнями.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, йдеться на Урядовому порталі.

"На сьогодні ми бачимо таку модель: ДФС залишається в Міністерстві фінансів. Але Службу треба перебудувати і повністю реформувати. Це повинен бути не каральний орган, а інтелектуальний, з серйозними і цивілізованими повноваженнями, - сказав Володимир Гройсман"

"Моя позиція полягає в тому, щоб ДФС підтримувала і захищала бізнес, а не навпаки, створювала для нього штучні перешкоди. Я вважаю, дуже важливо забезпечити стійке економічне зростання. Це можливо, в тому числі, внаслідок такої реформи, і її результатом має бути створення нормального бізнес-клімату", - додав він.

Реклама:

При цьому Глава Уряду назвав "неприпустимим" будь-яке відродження ліквідованого Міністерства доходів і зборів.

"Я абсолютно проти відродження Мінсдоха (Міндоходів та сборів). Це недопустимо", - сказав прем’єр-міністр.

Він висловив сподівання, що діючий керівник ДФС Мирослав Продан зможе запровадити нові системні зміни й сервіси для підтримки малого та середнього бізнесу.

"Він (Продан) багато витягнув на своїх плечах, тому що система була не готова. Звичайно, йому потрібно більше підтримки в системі, але система хвора, її треба перезавантажувати. Це серйозний виклик. Я йому буду тільки допомагати, щоб ДФС стала сервісною структурою з людським обличчям", - сказав Глава Уряду.

Він звернув увагу, що серед досягнень Служби – запровадження автоматичного повернення ПДВ та перевиконання надходжень по митниці.

"Ми плануємо перевиконання доходів по митниці, а це 12 млрд грн, направити на місцеві дороги. Колосальний ресурс, який раніше знаходився в тіні, і на ньому хтось паразитував, - зазначив Володимир Гройсман.

Рекомендуємо почитати: Хто головний: Кононенко і Гройсман у війні за ДФС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!