"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Тимошенко не відкриють справу за "газові контракти" - генпрокурор

П'ятниця, 23 червня 2017, 16:30

Генеральний прокурор Юрій Луценко виключає притягнення до кримінальної відповідальності голови фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко за газові контракти з Росією.

Про це він заявив на прес-конференції.

"У цій країні двічі не судять. Ніякої кримінальної справи на Юлію Тимошенко у газовій справі бути не може. Крапка!" - заявив генпрокурор.

Реклама:

Луценко впевнений, що Тимошенко повинна понести політичну, а не кримінальну відповідальність.

Він також закликає її вибачитися за свої помилки.

Як відомо, у 2009 році прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко уклала з Володимиром Путіним газові контракти на 10 років вперед.

Контракт зобов’язував "Нафтогаз" купувати щороку 52 мільярди кубів газу за формулою "take or pay". Формула передбачала, що українська компанія сплачує гроші за весь обсяг газу не дивлячись на те, бере вона 52 млрд кубів, або взагалі не постачає пальне з РФ.

Раніше Гройсман вже неодноразово критикував цей контракт і натякав, що звинувачує в його негативних наслідках і особистій вигоді саме Юлію Тимошенко.

Гройсман заявляв, що в разі, якщо Стокгольмський арбітраж винесе рішення не на користь НАК "Нафтогаз" за позовом "Нафтогазу" з російським "Газпромом" за контрактом на закупівлю газу, доведеться передати Юлію Тимошенко в Росію замість грошей.

Сама Тимошенко у 2015 році заявила, що підписаний під її контролем у 2009 році газовий контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" "є якісним і скасовувати його не можна".

Коментуючи рішення Стокгольмського арбітражу, Тимошенко заявила, що перемога "Нафтогазу" не відбулася б без укладених "газових контрактів" 2009 року.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішенняСтокгольмського трибуналу в провадженні проти "Газпрому" за контрактом на поставку газу.

Читайте також: "Нафтогаз" vs "Газпром". Чим завершилася битва під Стокгольмом

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: