"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава Uber пішов у відставку під тиском акціонерів

Середа, 21 червня 2017, 11:51

Засновник і гендиректор таксі-сервісу Uber Тревіс Каланік пішов у відставку з поста CEO під тиском з боку акціонерів, але зберіг місце в раді директорів.

Першою про це написала The New York Times, потім інформацію підтвердили в прес-службі компанії.

У Uber немає кандидатури наступника, при цьому компанія продовжує працювати без фінансового та операційного директорів і цілого ряду інших топ-менеджерів.

Минулого тижня Каланік оголосив про відхід від справ на невизначений термін для роботи над собою.

Реклама:

Тим часом, як пише NYT, в Uber склалася конфліктна ситуація, в ході якої представники п'яти великих інвесторів компанії зажадали від Каланіка негайно піти у відставку.

Свої вимоги вони виклали в листі на ім'я CEO, коли той перебував у Чикаго. Вони написали, що Каланік повинен негайно покинути пост, так як компанія має потребу в оновленні керівництва.

Засновник Uber, порадившись як мінімум з одним членом правління компанії і провівши переговори з декількома інвесторами, погодився з вимогою.

Раніше в червні Uber повідомив про квартальний збиток в 708 млн доларів і оголосив про відставку фіндиректора.

З моменту заснування в 2008 році Uber залучив близько 15 млрд доларів боргового та дольового фінансування. З цієї суми у компанії залишилося близько 7,2 млрд доларів - приблизно стільки ж, як і на кінець минулого року, оскільки діяльність компанії вимагає масштабних вливань.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: