Мінсоцполітики проти перенесення збільшення термінів страхового стажу

Вівторок, 20 червня 2017, 11:14

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що перенесення термінів збільшення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року на 1 січня 2020 року має бути погоджено з МВФ, і виступає проти цього.

Про це він повідомив в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він заявив, що з усіх пропозицій, які були висловлені Національною радою реформ до проекту пенсійної реформи, тільки це зачіпає її базові параметри і, в разі затвердження урядом, наполягатиме на погодженні з МВФ.

"Моя позиції особиста, що базові параметри пенсійної реформи, узгоджені з МВФ, ми переглядати не можемо без додаткової консультації, оскільки це принциповий момент, то, напевно, все-таки, позиція моя особиста буде в тому, що на це йти не можна", - сказав міністр.

Реклама:

Рева підкреслив, що, з огляду на час і зусилля, які вже були витрачені на узгодження базових параметрів проекту реформи, внесення в нього серйозних змін з необхідністю подальшого їх узгодження з МВФ тільки затягне процес прийняття реформи.

Нагадаємо, 16 червня на засіданні Нацради реформ було висловлено пропозицію про перенесення підвищення мінімального страхового стажу на 1 січня 2020 року, щоб дати громадянам можливість адаптуватися до змін.

За словами Реви, Кабінет міністрів України розгляне таку можливість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: