"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ще один міжнародний газовий трейдер зайшов в Україну

Середа, 14 червня 2017, 14:12

Швейцарський енергетичний трейдер MET Holding AG вирішив торгувати природним газом на внутрішньому ринку України.

Про це свідчать дані Укртрансгазу, передає Liga.net.

MET Holding AG зареєструвала в Україні дочірню компанію МЕТ Україна (Київ) для операцій з природним газом.

MET Holding AG є холдинговою компанією MET Group, яка займається торгівлею енергоресурсами в ряді країн Європи. Компанія почала поставки газу з Європи ще в кінці 2014 року. У минулому році дочірня компанія групи - MET Gas and Energy Marketing AG - поставила в Україну близько 20 млн кубометрів газу.

Реклама:

Серед її клієнтів - НАК Нафтогаз України, Перша енергетична компанія та інші.

40% MET Holding AG належить великій угорській компанії MOL, яка вже давно працює в Україні. 24% MET Holding володіє топ-менеджер MOL Бенджамін Лашатошу. По 10% і 12% знаходяться у власності угорських бізнесменів Дьєрдя Надя і Іштвана Горончі. Також 12% капіталу компанії належить Іллі Трубникову.

На сайті MET йдеться, що компанія також буде займатися торгівлею електроенергією, нафтою і нафтопродуктами. Перші поставки газу на внутрішньому ринку компанія здійснила в грудні 2016 року.

Як повідомлялося, на українському газовому ринку вже присутні такі компанії як Engie, Trafigura, Trailstone GmbH, Shell.

Нагадаємо, в кінці квітня Міжнародний швейцарський трейдер DufEnergy також заснував в Україні свою дочірню компанію для торгівлі природним газом та іншими енергоресурсами DufEnergy Ukraine (Київ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!