СБУ викрила керівників філії "Укрзалізниці" на систематичному отриманні хабарів

Середа, 14 червня 2017, 13:26

Оперативники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Києва викрили окремих керівників філії "Енергозбут" ПАТ "Укрзалізниця" на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу СБУ.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що чиновники розробили корупційний механізм надання послуг комерційним структурам. 

Згідно з ним занижувалися реальні обсяги спожитої клієнтами електроенергії. Лише третина обсягів сплачувалася офіційно на рахунки "Енергозбуту", третина надходила зловмисникам в якості хабара, решта економилася підприємцями. За офіційними даними, тарифи філії "Енергозбут" були нижчі, ніж розцінки обленерго.

Реклама:

"Оперативники спецслужби затримали у Вінниці начальника регіонального вузла та одного з керівників київського підрозділу "Енергозбуту" під час отримання 250 тис гривень від бізнесмена за укладання корупційної угоди на постачання електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час обшуків у центральному офісі філії "Енергозбут" в Києві, структурних підрозділах у Вінницькій області та за місцями проживання фігурантів справи, було виявлено документацію, яка підтверджує функціонування у філії ПАТ "Укрзалізниці" сталої структурованої системи одержання хабарів у особливо великих розмірах.

В одного із затриманих зловмисників правоохоронці вилучили так звану "чорну касу" "Енергозбуту" на майже 1 млн гривень та "чорну" бухгалтерію з обліку отриманих коштів.

 "У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення організаторів та учасників корупційного механізму в керівництві ПАТ "Укрзалізниця" та філії "Енергозбут", - додали в прес-центрі.

Також повідомляється, що за матеріалами СБУ буде ініційовано проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Філії "Енергозбут" та енергоаудиту ПАТ "Укрзалізниця". 

Нагадаємо, 13 червня Генеральна прокуратура України проводила обшук в будівлі ПАТ "Укрзалізниця" для фіксації фактів розкрадання великої суми коштів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: