СБУ: провайдер Wnet діяв в інтересах ФСБ РФ

Четвер, 1 червня 2017, 15:30

Служба безпеки викрила механізм незаконної маршрутизації інтернет-провайдером Wnet (Дабл-Ю Нет Україна) трафіку на тимчасово окупований Крим в інтересах спецслужб РФ.

Про це повідомили в СБУ.

Як повідомляється, правоохоронці встановили, що сегмент мережі та телекомунікаційне обладнання компанії її власники передали фіктивній комерційній структурі, контроль над якою отримала ФСБ РФ.

Реклама:

Після цього російська спецслужба встановила на телекомобладнання власні технічні спецзасоби.

"Незважаючи на це, власники українського провайдера продовжували маршрутизацію трафіку до точки доступу в Сімферополі. За інформацією спецслужби, через незаконну маршрутизацію трафіку в анексований Крим ФСБ РФ планувала отримати доступ і знімати інформацію з українського сегмента мережі провайдера", - розповіли у СБУ.

При цьому наголошується, що в Україні серед клієнтів компанії були, зокрема, державні установи, міжнародні організації і великі банківські установи.

Співробітники СБ України також встановили, що завдяки трафіку, отриманому від українського провайдера через магістральний канал, послуги доступу в інтернет отримували ФСБ в Криму, Воєнтелеком РФ і псевдодержавні підприємства зв'язку.

"Під час проведення слідчих дій в офісі провайдера співробітники спецслужби вилучили телекомунікаційне обладнання та документацію, що підтверджують незаконну маршрутизацію трафіку на тимчасово окуповану територію АР Крим та контроль за його поширенням ФСБ РФ", - додали у відомстві.

Досудове слідство проводиться в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаємо, що раніше СБУ підтвердила, що проводить санкціоновані обшуки в офісі інтернет-провайдера Wnet.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!