ДТЕК Ахметова поповнить запаси антрациту зі своїх російських шахт

П'ятниця, 5 травня 2017, 18:07

Енергохолдинг ДТЕК почав поставки антрацитового вугілля на Придніпровську й Криворізьку теплоелектростанції (обидві - Дніпропетровська область) зі своїх вугільних шахт у Ростовській області в Росії.

Про це "Українським новинам" повідомила прес-служба "ДТЕК Енерго".

"До початку відвантаження на Придніпровську і Криворізьку ТЕС перших партій вугілля з ПАР, які очікуються в червні, ДТЕК вирішив направити на ці станції частину антрациту із Шахтоуправління "Обухівське" (Ростовська область, Росія)", - повідомила прес-служба.

Це підприємство входить до складу ДТЕК і наразі у першу чергу забезпечує потреби Луганської ТЕС, що не має інших варіантів поставки вугілля залізницею, крім як з Росії.

Реклама:

"Завчасне поповнення складів Придніпровської і Криворізької ТЕС, які будуть включатися в роботу при істотному зростанні навантаження на енергосистему України, дасть можливість станціям довше виробляти електроенергію в необхідному для енергосистеми країни режимі", - зазначає компанія.

Прес-служба "ДТЕК Енерго" наголошує, що основна частина антрациту для роботи цих станцій буде імпортована з Південно-Африканської Республіки.

У квітні ДТЕК повідомив, що підтвердив закупівлю 600 тис. тонн антрацитового вугілля з ПАР з опцією збільшити до 1 млн тонн, прибуття першого судна в Україну з 75 тис. тонн антрациту очікується в червні.

За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, станом на п'ятницю, запаси антрациту на складах Придніпровської ТЕС становлять 41,1 тис. тонн вугілля, Криворізької ТЕС - 46,7 тис. тонн вугілля.

Зокрема в період з 3 до 5 травня на склади Придніпровської ТЕС було поставлено 10,3 тис. тонн антрациту, Криворізької ТЕС - 12,2 тис. тонн.

Як повідомлялося, з 17 лютого в Україні діє надзвичайний стан на ринку електроенергії й було уведено у відповідь на повне припинення поставок антрацитового вугілля з території Донецької й Луганської областей, неконтрольованої українською владою.

16 березня Кабінет Міністрів ще на 1 місяць продовжив дію надзвичайного стану (надзвичайних заходів) на ринку електричної енергії.

5 квітня з метою економії вугілля припинили роботу Трипільська ТЕС ("Центренерго") і Придніпровська ТЕС (ДТЕК).

6 квітня роботу припинила Зміївська ТЕС ("Центренерго"), 11 квітня - Криворізька ТЕС (ДТЕК).

Потім на деякий час роботу припинила Слов'янська ТЕС ("Донбасенерго").

12 квітня НС в енергетику було продовжено ще на 1 місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!