"Кернел" отримала дозвіл АМКУ на придбання 10 українських агропідприємств

Середа, 3 травня 2017, 20:12

Антимонопольний комітет України дозволив нідерландській компанії Jerste B.V., що належить найбільшому виробнику масложирової продукції в Україні агрохолдингу "Кернел", придбати контрольні пакети акцій десяти українських аграрних підприємств.

Про це з посиланням на дані АМКУ, передає УНІАН.

Дані агропідприємства розташовані в Київській, Черкаській та Вінницькій областях.

Зокрема, Jerste BV отримала дозвіл на придбання частки в статутному капіталі сільськогосподарських підприємств "Агро Інвест Україна" (м.Київ), "Агро Логістика Україна" (Київська обл.), "Богданівське" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Долинка-Агро" (Черкаська обл.), "Київська Русь" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Колос" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Коритня-Агро КМ" (Черкаська обл.), "Лан" Вірфіл Лімітед" (Київська обл.), "Лукашівка і К" (Черкаська обл.) і "Юшківці-Агро" (Вінницька обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариств.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що в середині березня АМКУ дозволив компанії Jerste B.V. купити понад 50% акцій 10 аграрних підприємств, які належать одному з найбільших в світі постачальників сировини - швейцарській компанії Glencore International AG.

Раніше "Кернел" заявляв про плани наростити свій земельний банк в Україні. Як один з можливих варіантів розглядалися активи агрохолдингу "Мрія".

З 2016 фінансовому році (ФР, липень 2015 - червень 2017) "Кернел" збільшив чистий прибуток в 2,1 рази - до 225,2 млн дол. При цьому виручка холдингу за вказаний період скоротилася на 14,6% - до 1,99 млрд дол.

Холдинг "Кернел", контрольований українським бізнесменом Андрієм Веревським, є найбільшим в Україні виробником і експортером соняшникової олії, а також одним з найбільших експортерів зернових і великим виробником сільськогосподарських продуктів.

Компанія також надає послуги зі зберігання сільгосппродуктів, експорту через належні їй термінали на Чорному морі. Земельний банк компанії становить 390 тис. га. На українському ринку олійно-жирова продукція "Кернел" представлена торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: