СБУ прокоментувала обшуки в Яндексі

Понеділок, 29 травня 2017, 17:26

В СБУ повідомили, що Яндекс незаконно збирав, накопичував та передававв Росію персональні дані українських користувачів.

Про це повідомляє прес-служба CБУ.

"Правоохоронці встановили, що менеджмент компанії незаконно збирав, накопичував та передавав в Росію персональні дані українських громадян. Зокрема особисті дані, рід занять, спосіб життя, місця перебування, проживання, роботи, дозвілля, джерела та розміри доходів, номери телефонів, електронних адрес та акаунтів у соціальних мережах", - зазначає СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували, що серед громадян про яких до РФ передавалася інформація є співробітники правоохоронних та спеціальних органів, військовослужбовці Збройних Сил України, інших підрозділів, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, працівники органів державної влади та управління", - додають в Службі безпеки України.

Реклама:

Отримані дані передавалися спеціальним службам РФ для планування.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили серверне обладнання та документацію. Експерти проаналізують перенаправлення трафіку українських користувачів на російські сервери, а також перевірять координацію протиправної діяльності з території Російської Федерації.

Триває досудове слідство в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада.

Нагадаємо, сьогодні вранці СБУ проводила обшуки в київському та одеському офісах "Яндекс Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: